Skip to main content

Suvine pööriöö "Sõbrad oma väes"

21. juuni kell 21.00 Kaasiku loovkeskuses

Juhendavad Anu Pahka ja Teresa Mängel

Armsad sõbrad ja teelised – kutsume teid osalema 21. juunil pööripäeva öö-  rituaalile , mis on kõige pikem päev ja kõige lühem öö aastas.

See on maagiline kõrghetk, kus saate luua oma eluenergia kontakti kõrgemate heaolu ja õnne jõududega. See on aasta kõige maagilisem öö.

Sõna pööripäev tuleb ladinakeelsest sõnas „sol“  ehk päike ja „stitium“ ehk siis paigal ja seisma jäänud. Ja see on just see hetk, kustkohast kõige uue ja soovituga startima hakata.

Juba iidsetel aegadel oli suvise pööripäeva tähistamine ülioluline paljudes kultuurides, kus jälgiti päikese liikumist, et korralda oma elu.

Näiteks iidses Egiptuse kummardati päikesejumal Ra`d just suvisel pööripäeval, kus tehti temale erilisi rituaale, kutsudes oma ellu stabiilsust ja  viljakust, et korraldada eelseisva aasta heaolu ja küllust.

Meie esivanemad on pikki sajandeid tähistanud pööripäeva ja esimest pööriööd suure hoole ja lugupidamisega, rituaalide, tantsude ja lauludega.

Kuidas me seda Tähistame?
Kõige olulisem komponent on teie kohal viibimine!!!

Loome öö,  mis jääb teile kauaks meelde.

Loome ühtsuse väe ürgse mehe ja naise jõul –  läbi tantsu – tule, õhu, maa ja vee stiihiate. Teeme Iidsete pärandite meditatsioone. Koos punume pööriöö pärjad rituaalse tegevusega, joome väe teed ja sööme maaema leiba. Naudime sõprade ühist väge.

Kui keegi soovib, küpsetage meie ühisele teelauale kokk või mõni muu hea hõrgutis, et koos teistega küllust ja rõõmu  jagada. 

NAINE – TÕUSE LENDU OMAS VÄES, TANTSI ÜRGSE MEHE KÄES

 

Oled oodatud koos meiega tähistama seda olulist sündmust – pööriööd – sõbrad omas väes.

Ürituse kestvus:
Alustame kell 21.00. Tule kohale natuke varem. Üritus kestab ligikaudu 3-4 tundi.
Kaugemalt tulijad ja rõõmus kulgejad  võivad oma telgiga puhkekeskusesse ööseks jääda.

Osalemistasu 44.00 (see on muutuste number)
Koha garanteerib ettemaks :
Jusara OÜ, SEB: EE811010220207984223

Palun anna oma osalemisest teada: info@taevasmaa.ee
Lisainfo telefonil: 55903155

LISAINFO: 
Riietus : valge – hele, naistel kindlasti seelik või kleit. Kes soovib võib kaasa võtta muusikainstrumendi (trumm kõristi, sahistaja – helitekitaja jne). Võta kaasa istumisalus, õues istumiseks, pleed jne. Riietu soojalt.
Valgete riiete ja kaunite pärgadega lustime ümber lõkke, loome imelise meeleolu ja maagia tunde.
Loodame, et see öö jääb teile kauaks meelde.
Asukoht
Kauni looduse rüpes: Kaasiku loovkeskuses. Keskus asub 22 km Tallinna linnast. ( Tõdva juures). Osalejatele saadame täpsemad juhised.
Kaasiku Loovkeskus